NL DE
Bungalowpark 't Kooiveld Simmelink

Activiteiten


Fietsen

In de Gelderse Achterhoek is ruim 1400 kilometer aan knooppuntenroutes. Mooie routes zijn bijvoorbeeld de Buurtschappenroute Noord (37 km.) en Zuid (45 km.) en de Arfgoodroute (39 km.) Bij elk van de drie TRAP-routes (33 tot 40 km.), kunt u bij "trappaaltjes" ingesproken cultuurhistorische informatie krijgen.

Wandelen

Natuurlijk kunt u ook al wandelend genieten van het Nationaal Landschap Winterswijk. Er zijn verschillende natuurgebieden die mooie wandelroutes aanbieden, zoals Bekendelle, Dottinkrade, Buskersbos en diverse veengebieden. Er zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en meertjes - elk seizoen heeft zijn eigen charme.

Steengroeve

Vlakbij Winterswijk ligt een steengroeve waar de oudste aardlagen van Nederland zichtbaar zijn. U kunt hiervoor excursies boeken. Sinds 1932 wordt de steengroeve gebruikt voor de ontginning van kalksteen. Ook zijn er veel fossielen van sauriërs en andere dieren gevonden, maar ook pyriet, het zogenaamde Winterswijkse goud.

Het Korenburgerveen

Dit veen vlakbij ons park is een echte aanrader. U kunt een bezoek brengen aan allerlei bezienswaardigheden. Het Korenburgerveen is een zogenaamd komveen; het ligt lager dan de omliggende gronden. Een deel van het veen is opengesteld en er zijn veel uitjes te maken in dit gebied. Er zijn ook excursies met de boswachter.

't Hilgelo

In het Korenburgerveen vindt u Recreatieplas 't Hilgelo. Het is een open lucht natuurzwembad van 36 hectare. Het ligt op ongeveer 2 kilometer van het bungalowpark. U kunt hier zwemmen, vissen, roeien, waterfietsen en windsurfen. Ook vindt u hier een prachtig zandstrand, een kiosk en meerdere speelweides.

Zwilbrock

Zwillbrock (in het Nederlands Zwilbroek) is een buurtschap dat over de Duits-Nederlandse grens ligt. Zwillbrock is bekend vanwege het Zwillbrocker Venn. Hier vindt u een unieke kolonie flamingo's. Niet ver ligt de barokke parochiekerk Sankt Franziskus.

Watermolens

In de buurt van het park staan verschillende watermolens. Sommige zijn te bezichtigen of ingericht als restaurant, zoals Sevinkmölle en Venemansmolen. Misschien wel de meest intrigerende watermolen is Berenschot. Deze is te bezichtigen; een deel van de molen is omgebouwd tot restaurant.

Strandbad Winterswijk

Het Strandbad is een mooi authentiek natuurbad uit de jaren dertig van de vorige eeuw, dat compleet is gerestaureerd. De voormalige badmeesterswoning is later omgetoverd tot een restaurant met de naam De Strandloge. Vanaf de schuin aflopende ligweide heeft u een mooi uitzicht op het zandstrand en het water.

Vissen

Dit is een kans die fanatieke hengelaar tijdens hun vakantie niet mogen laten liggen. In de nabijheid van het bungalowpark, op ongeveer anderhalve kilometer afstand, bevindt zich een groot visvijver. U kunt hier naar hartenlust gaan hengelen en eindelijk die grote vis binnenhalen. Er is zelfs een kans om forel te vangen!

Boerderijbezichtigingen

Op diverse boerderijen worden leuke activiteiten georganiseerd! Kijk bijvoorbeeld bij geitenkaasboerderij de Brömmels, kaasboerderij Harmienehoeve, ecoboerderij Het Helder, kruidentuin De Kievit of imkerij De Besker. Of kies voor één van de nabije wijnboerderijen!

Bredevoort boekenstad

Op nog geen 9 kilometer van Winterswijk ligt het pittoreske stadje Bredevoort. Bredevoort is sinds 1993 de Nationale Boekenstad met vele boekwinkels en antiquariaten. Regelmatig worden boekenmarkten georganiseerd. Als u een boekliefhebber bent, is dit zeker een bezoekje waard!

Paardrijden

Voor paardenliefhebbers zijn er in Winterswijk en omgeving genoeg mogelijkheden. Er zijn tal van ruiterpaden die door de mooie natuurgebieden lopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een paard te stallen of te huren. Ook kunt u ervoor kiezen om rijles te nemen.

Kinderspeelparadijs

Hebben de kinderen genoeg van al die bomen en barstten ze van de energie? Zowel Sevinkmölle in Winterswijk als Megapret in Lievelde zijn overdekte binnenspeeltuinen voor jong en oud. Er zijn klimtoestellen, ballenbakken, springkussens, en nog veel meer.

Doolhof Ruurlo

Met de trein kunt u een uitstapje maken naar Ruurlo. Vanaf het station loopt u via een mooi kasteel naar een uniek doolhof, midden in het bos. Dit doolhof is het grootste heggendoolhof ter wereld. Als u het voor elkaar krijgt het midden te bereiken wordt u beloond met een uitzicht vanaf een uitkijktoren.

Parachutespringen

Vlak over de grens bij Winterswijk op een afstand van 15 km is het vliegveld Stadtlohn-Vreden. U kunt hier parachutespringen. Aan te raden is de tandemsprong of voor beginners een kennismakingssprong. U kunt hier ook een rondvlucht kan maken of -voor de vliegtuigspotter- een middag vliegtuigen kijken.

Zwembad Jaspers

U ontvangt bij aankomst in het park een gratis toegangsbewijs voor zwembad Jaspers. Dit zwembad ligt op iets meer dan twee kilometer van het bungalowpark en is voorzien van een wedstrijdbad, een lange glijbaan met stroomversnelling, een sauna, een zonneweide en een stoombad.

Klimmen

Voor de avontuurlijk ingestelde natuurliefhebber is dit een echte uitdaging. Klimmen op het survivallen af. Het klimbos is geen “bomenloop” maar een uitdagend en afwisselend parcours, uniek voor Nederland. Let erop dat u in het hoogseizoen mogelijk niet kan boeken voor heel kleine groepen.